Conferència: Arts Santa Mònica, les arts multiplicades, a càrrec de Vicens Altaió

Dimarts, 30 de juny de 2009, a les 19.30 h, sala Verdaguer

Conferència: Arts Santa Mònica, les arts multiplicades, a càrrec de Vicens Altaió, escriptor, traficant d’idees i director d’Arts Santa Mònica

Presenta: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès

p1050820.jpg

Vicens Altaió © Nuria Rodríguez Yuste

Arts Santa Mònica, és un espai de confluència i de creuament entre diverses disciplines de la creació artística contemporània amb la ciència, el pensament i la comunicació.

Atents a les mutacions culturals i els canvis socials marcats pel trànsit a la societat del coneixement -en col.laboració amb institucions universitàries i acadèmiques, instituts de recerca, centres de producció i difusió artística, científica i comunicativa-, Arts Santa Mònica genera idees, projectes, recerca i materials que promouen un diàleg entre les aportacions locals i la dimensió global de la societat.

La programació, que gira al ritme de les estacions, es desplega en un lloc de llocs: el quiosc (espai transfronterer entre continguts i xarxa), el balcó de la Rambla (espai polivalent d’accions i debats), l’arxiu (sala d’exposicions de la memòria), el claustre (gran espai d’exposicions de tesi, col.lectives i disciplines), l’anella (sala de recorreguts expositius) i el laboratori (sala d’exposició i de creació de projectes que relacionen l’art, la ciència i la tècnica). I en intervencions en l’espai públic.

Art com a interpel.lació del gaudi estètic, del coneixement i de l’experimentació a l’abast d’una comunicació emocional i crítica. Ciència, com a cultura, concebuda con un dels nuclis de la creativitat. Comunicació, com a objecte d’atenció i reflexió en les seves interrelacions amb l’art i la societat, i com a plataforma d’existència i d’expressió del propi centre.

p1050837.jpg

Toni Rodríguez Yuste i Vicens Altaió Toni Rodríguez Yuste i Vicens Altaió

Un pensament sobre “Conferència: Arts Santa Mònica, les arts multiplicades, a càrrec de Vicens Altaió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s