Visita comentada a l'exposició: Joan Hernández Pijuan. La mesura del temps, el transcurs de la pintura

Divendres 21 de maig de 2010, a les 16.30 h, a la Fundació Suñol, passeig de Gràcia, 98

Visita comentada exclusiva per als socis de l’Ateneu Barcelonès a l’exposició:

Joan Hernández Pijuan. La mesura del temps, el transcurs de la pintura

joan_hernandez_pijuan.jpg

Joan Hernández Pijuan

Joan Hernández Pijuan, va néixer a Barcelona el 1931. Va estudiar primer a l’escola La Llotja, a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona de 1945 a 1947, i després a l’Escola de Belles Arts Sant Jordi de 1952 a 1956, on adoptà un estil expressionista postcubista amb càrrega social. Per perfeccionar els seus estudis es va traslladar a París l’any 1957, i va cursar gravat i litografia a l’Escola de Belles Arts.

El 1953 va participar en la seva primera exposició col·lectiva, i el 1955 va fer la primera exposició individual al Museu Municipal de Mataró i en els anys seixanta fou un dels creadors de l’anomenada Escola de Barcelona amb els membres del grup Sílex que va fundar amb Josep Maria Rovira Brull, Carles Planell i Eduard Alcoy i Lázaro. Aquest grup els va servir per incorporar-se als corrents artístics del país.

hernandez-pijuan_2.jpg

Després de l’estada a París va adoptar una figuració geomètrica on destaquen els elements solitaris (fruita, copes ous…) sobre fons i camps llisos de faixes de colors grisos i verds amb inclusió d’elements matemàtics com quadrícules, que suggereixen una atmosfera màgica. A mitjans dels anys 80 abandonà el geometrisme per a tornar a l’informalisme.

Ha exposat individualment a Barcelona, Madrid, Mataró, Còrdova, Saragossa, Zuric, Milà, Johannesburg, Colònia, Ginebra, Nova York, París i Osaka, i moltes obres seves es troben als museus. Fou catedràtic (1981) i degà a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

hernandez-pijuan.jpg

El 1981 rebé el Premio Nacional de Artes Plásticas i el 1985 la Creu Sant Jordi. Ingressà a la Real Academia de San Fernando de Madrid el 2000 i el 2004 guanyà el Premi Ciutat de Barcelona.

La Fundació Suñol presenta La mesura del temps, el transcurs de la pintura, una exposició monogràfica que revisa la trajectòria de l’artista català Joan Hernández Pijuan (1931-2005).

hernandez_pijuan-1.jpg

S’exposa una seqüència d’obres de diferents períodes -algunes inèdites- a través de les quals el visitant podrà descobrir la tensió, la densitat i la intensitat aplicades coma base de creació en l’itinerari pictòric de Joan Hernández Pijuan i, concretament, com a referent del seu procés personal d’observar la natura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s