Calidoscopi Tàpies

Dimarts 3 d’octubre a les 19 h – Sala Verdaguer   Acte suspès amb motiu de l’aturada

Un recorregut per algunes de les múltiples facetes d’Antoni Tàpies -des de la relació amb l’informal als poc coneguts escrits estètics- tot recordant el cinquè aniversari de la mort de l’artista.

Amb Giuseppe di Giacomo, catedràtic de la Universitat La Sapienza de Roma, Ignasi Roviró, catedràtic d’Estètica i Filosofia de l’Art de la Universitat Ramon Llull, Dario Evola, professor de l’Accademia di Belle Arti de Roma                                                              Presenta: Barbara Marchi, ponent adjunta de la Secció.

Giuseppe_DiGiacomo_foto

Giuseppe Di Giacomo, catedràtic d’Estètica a la Universitat La Sapienza de Roma, on va formar part del comitè docent del Doctorat i va ser director del programa de Grau en Filosofia. Ha coordinat nombrosos projectes d’investigació interdisciplinaris i internacionals. Com a director del Museo Laboratorio di Arte Contemporanea de la Universitat La Sapienza, ha ideat i coordinat seminari i programes de filosofia, literatura, música, arts figuratives i teatre en col·laboració amb la Galleria Nazionale d’Arte Moderna de Roma i el Teatro Argentina. Així mateix, promou seminaris i conferències al Teatro Eliseo, a la Fondazione Primoli i al Museo Andersen. És soci fundador de la Società Italiana d’Estetica i director de les col·leccions Figure dell’estetica de l’editorial AlboVersorio i Forme del possibile. Estetica, arte, letteratura de l’editorial Mimesis. Forma part del comitè científic de nombroses revistes nacionals i internacionals i és autor d’un nombre considerable d’assajos i monografies, entre les quals Una pittura filosofica. Antoni Tàpies e l’informale, 2016.

Roviró_fotoIgnasi Roviró Alemany, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, és catedràtic d’Estètica de la Universitat Ramon Llull i investigador principal del grup de recerca sobre estètica catalana de la mateixa universitat. Imparteix cursos sobre filosofia de l’art i d’estètica. Entre els nombrosos estudis realitzats, ha escrit articles, dirigit tesis i impartit conferències sobre Tàpies i l’art actual. Ha estat professor convidat en diverses universitats estrangeres, entre elles la Universitat La Sapienza de Roma, la LUMSA de Roma, la Universidad de Buenos Aires o la UNSAM d’Argentina. Degà i Vicepresident del Patronat d’Estudis Osonencs  de 1996 a 2005, va ser Secretari (1998-2004) i, posteriorment,  Vicepresident (2004-2007) de la Societat Catalana de Filosofia.

Evola_foto

Dario Evola, professor d’Estètica a l’Accademia di Belle Arti di Roma i coordina l’Escola de Comunicació i Valorització del Patrimoni Artístic Contemporani. Llicenciat a la Universitat de Bolonya en Disciplines de les Arts, la Música i l’Espectacle, es va doctorar a la Universitat La Sapienza de Roma, on també va ser docent d’Història de l’Art. És membre del comitè científic del Museo Laboratorio di Arte Contemporanea de la Universitat La Sapienza i forma part del Consell de Presidència de la Società Italiana d’Estetica. Ha col·laborat en projectes culturals de la RAI i en nombrosos mitjans i revistes especialitzades i ha ideat i coordinat activitats en diferents teatres i institucions culturals. És autor d’assajos d’estètica, teatre, arts visuals i cinema.

Us hi esperem!

Un pensament sobre “Calidoscopi Tàpies

  1. Retroenllaç: Comunicat | Secció d'Arts Visuals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s