Les aus a la Roma antiga

Una anàlisi del paper dels ocells a la societat romana a partir de vestigis osteoarqueològics, representacions en frescos i mosaics i autors clàssics.

Amb Lluís Garcia Petit, bioarqueòleg i historiador de l’alimentació, i Karin Faber, matemàtica, ornitòloga i fotògrafa de la natura.

Modera: Martí Boada, professor de Geografia i Ciències Ambientals (UAB).

Dimarts 21 de març a les 19h. Sala Verdaguer.

Lluís Garcia Petit és arqueòleg, especialista en l’estudi d’ossos d’ocell de jaciments arqueològics. És investigador associat de la Unitat Mixta de Recerca 5140 del CNRS sobre “Arqueologia de les Societats Mediterrànies”, ha realitzat més de 50 estudis de jaciments europeus i ha publicat més de 30 articles sobre aquest àmbit. Un dels últims és precisament sobre “l’explotació de les aus en època romana a la península Ibèrica”. També treballa en història de l’alimentació i recentment ha estat el comissari de l’exposició “El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina”, que properament es podrà veure al Museu d’Arqueologia de Catalunya de Girona.

Karin Faber és llicenciada en Ciències Exactes i la seva activitat professional es desenvolupa en el sector tecnològic a la banca. És sòcia de SEO/Birdlife des de 1997 i Fotògrafa de Natura des de 2003, activitat que exerceix especialment durant viatges naturalistes pel món. Participa amb les seves fotos a exposicions col·lectives i les publica en mitjans virtuals, llibres i revistes, entre les qual destaca The birds of Pompeii: pictures and ornithological research of naturalistic wallpaintings (British Archaeological Reports). L’any 2016 va editar, amb la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando el llibre “Aquellas aves de Pompeya. Un paseo ornitológico en el año 79 d.C.”

Martí Boada és doctor en Ciències Ambientals i professor titular i investigador del Departament de Geografia i investigador de l’ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves principals línies de recerca són el canvi global i la biodiversitat des de la perspectiva social, centrada en el sistema urbà i els boscos. És responsable del grup de recerca Conservació, Etnoecologia i Canvi Global (2009 SGR 569). Entre els reconeixements més destacats que ha rebut: Premi Global 500 de Nacions Unides (1995). Premi Nacional de Medi Ambient, Espanya (2003). Premi Medi Ambient (2007) IEC. Premi Nacional Cultura Popular, V. Serra i Boldú (2011) Creu de Sant Jordi (1999). Va ser professor visitant a les universitat de Montana i Santa Bàrbara, Califòrnia (USA); Zacatecas i Morelia (Mèxic), Universitat de Talca, Chile. Universitat Toulouse le Mirail, França. Universitat de la Molina, Lima, Perú. Universitat de Baia, Brasil.

Un pensament sobre “Les aus a la Roma antiga

  1. Retroenllaç: Gràcies! | Secció d'Arts Visuals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s