Cal Cego. Col.lecció d’art contemporani

Dijous 6 d’octubre a les 19h. Sala Verdaguer.

Amb  Roser Figueras i Josep Inglada, directors, i Montse Badia, directora artística.

CalCego_retrat.jpg

El projecte parteix d’una col·lecció privada nascuda als anys 80 a partir del gust personal dels seus artífexs, Roser Figueras i Josep Inglada. La voluntat de transcendir l’àmbit domèstic, convertir-se en un patrimoni cultural que sigui el reflex d’una època i fomentar el coneixement de l’art són els motors que impulsen el projecte Cal Cego que, des de l’any 2006, compta amb la direcció artística de Montse Badia.

La missió de Cal Cego és contribuir a la creació de sentit, al coneixement i a l’intercanvi d’idees, des de Barcelona i en relació a la resta del món. Cal Cego és una col·lecció sense seu permanent que treballa amb la idea d’una col·lecció nòmada i que té en la seva pàgina web www.calcego.com el punt d’articulació del seu programa d’actuació. Aquest conté diverses línies, que van des de la consolidació i el creixement de la col·lecció fins al suport a la formació i la investigació, la creació de comunitat i tota una sèrie d’activitats centrades en la difusió de l’art contemporani i l’aprofundiment en el seu coneixement.

L’equip

Roser Figueras, interiorista i Josep Inglada, arquitecte són coleccionistes, fundadors i directors de Cal Cego.

Montse Badia és directora artística de Cal Cego. Historiadora, crítica d’art i comissaria d’exposicions. Ha comissariat exposicions a De Appel (Amsterdam), Apex Art (Nova York), Espai 13 – Fundació Joan Miró (Barcelona) i MACBA (Barcelona), entre d’altres. És fundadora d’A*Desk. Institut Independent de Crítica i Art Contemporani.

(fotografia Hugo de la Rosa)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s