Sant Lluc és una contradicció, Sant Lluc és viu, a càrrec de Lluís Utrilla Robert, president del Cercle Artístic de Sant Lluc

Dimecres, 9 de novembre de 2011, sala Pompeu Fabra, a les 19.30 h

Tertúlia:  Sant Lluc és una contradicció, Sant Lluc és viu, a càrrec de Lluís Utrilla Robert, president del Cercle Artístic de Sant Lluc

Modera: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès

toni_rodriguez_yuste_lluis_utrilla.jpg

Toni Rodríguez Yuste i Lluís Utrilla. Foto Nuria Rodríguez Yuste

cercle_artistic_sant_lluc.jpg

El Cercle Artístic de Sant Lluc és una associació artística fundada a Barcelona el 1893 pels germans Joan i Josep Llimona, Antoni Utrillo, alexandre de Riquer, pel regidor Alexandre M. Pons i un grup d’artistes seguidors del bisbe Josep Torras i Bages.

El seu primer president va ser Lluís Serrahima , i entre els seus membres podem esmentar entre d’altres: Antoni Gaudí, Ramon Sunyer i Clarà, així com Joaquim Torres-Garcia, Josep Pijoan i altres artistes.

Sant Lluc no és un museu però les seves parets i els seus fons estan plens d’obres de molts dels més importants artistes catalans.

Sant Lluc no és una escola d’art, els socis dibuixen, pinten, modelen el fang.

Sant Lluc no és una galeria d’art, però la seva sala d’exposicions exposa i mostra elaborades exposicions que Sant Lluc ofereix a la ciutat. Per això Sant Lluc és viu.

Parlarem de tot  això i també del moment actual del Cercle de Sant Lluc i de les seves iniciatives, com és el Pati Obert. Un espai d’assaig de propostes creatives. Projecte que vol ser un incentivador d’accions públiques de caràcter puntual, amb l’objectiu de donar més oportunitats a joves creadors i cabuda a formes d’intervenció efímera que necessitin d’un espai de formalització, tals com la dansa, el teatre, el dibuix, i qualsevol altre tipus de pràctica artística.

toni_rodriguez_yuste_lluis_utrilla_1.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s