Dimarts 18 d’octubre de 2011, a les 19.30 h a la sala Pompeu Fabra
Cicle: Interrelació de cultures i visions del món. Japó – Catalunya mirades creuades
Tertúlia-sopar: Manga, el còmic que ha canviat la manera d’explicar històries, a càrrec de Santi Casas, il·lustrador i coordinador d’IKARI STUDIO i professor de l’Escola JOSO de Còmic de Barcelona.
Modera: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès
Aquest cicle ha estat organitzat per l’Associació d’Art, Cultura i Ciència -AACC – i l’Ateneu Barcelonès
L’Ateneu Barcelonès i l’Associació d’Art, Cultura i Ciència -AACC – col·laboren amb aquesta activitat i amb la conferència del 26 d’octubre de 2011 amb el XVII Saló Internacional del Manga – del 29 d’octubre a l’1 de novembre de 2011 –
Santi Casas està especialitzat en produccions de caràcter juvenil i estètica manga. Dins de la indústria del còmic ha treballat com a dibuixant, colorista i guinista col·laborant amb algunes de les més grans editorials del sector com DC, Marvel, IDW, Planeta… També com a editor i coordinador de projectes. La seva faceta d’il·lustrador l’ha portat també a treballar en el món dels videojocs com dissenyador de personatges i entorns. Una de les obres més conegudes és la col·lecció de llibres “Monster book of Manga” d’Harper Collins amb edicions arreu del món.
El manga és des de fa més de 40 anys el mitjà i tipus de còmic més influent en totes les arts seqüèncials i narratives dels últims temps. És dins del manga on moltes vegades trobem, no solament els personatges, paisatges i aventures que més han captivat les noves generacions de lectors, si no que a més, també, els experiments narratius i visuals més agosarats. El manga per la seva idiosincràcia, el seu format i l’amplitud del seu mercat ha estat un terreny de proves en constant renovació que ha brindat la possibilitat a centenars de creadors de seguir experimentant amb la manera de crear i de llegir històries.
La seva influència ha deixat una empremta inesborrable dins el cinema d’animació, el cinema i els videojocs, on molts consideren que està el futur de les arts narratives i l’entreteniment.
La tertúlia vol posar sobre la taula quins son aquests trets diferencials que han portat el manga a sortir de les seves fronteres i convertir-se en un fenòmen global que ha portat centenars de nous lectors al còmic, espectadors als cinemes i aficionats als videojocs i moltes altres formes d’oci que comparteixen el nexe comú en la seva influència del còmic japonès.

Santi Casas, Leopoldo Samsó, Toni Rodríguez Yuste, Jordi Costa, Enrique Ventura, Gemma Creus, Rebecca Lewis i Núria Rodríguez Yuste