Cicle: Art, ciència i religió. Fronteres indefinides. Visita comentada a la Basílica de la Sagrada Família

Diumenge 27 de març de 2011, a les 9 h visita guiada a la Sagrada Família -carrer Marina-

Cicle: Art, ciència i religió. Fronteres indefinides

Visita comentada a la Basílica de la Sagrada Família

La visita guiada conté explicacions sobre la Façana del Naixement, la nau central, el claustre, el portal del Roser, el Museu amb la maqueta polifunicular de la Colònia Güell i dibuixos d’Antoni Gaudí.

Aquesta activitat ha estat organitzada per amb la ponent de la Secció d’Arts Visuals l’Ateneu Barcelonès Toni Rodríguez Yuste i l’Associació d’Art, Cultura i Ciència -AACC-

aacc_1.jpg

El 7 de novembre de 2010, el Papa Benet XVI va consagrar la Sagrada Família i es va convertir en Basílica. El Bisbe de Roma va fer honor al Temple d’Antoni Gaudí i va beneir la Sagrada Família de Natzaret pel seu exemple d’amor, treball i servei davant de Déu. I ha dit que “la Sagrada Família és un signe visible del Déu invisible” i que ell, Gaudí va voler unir la inspiració que li arribava dels tres grans llibres en els quals s’alimentava com a home, com a creient i com arquitecte: el llibre de la naturalesa, el llibre de la Sagrada Escriptura i el llibre de la llitúrgia.

Benet XVI s’ha referit a Antoni Gaudí com arquitecte genial i cristià conseqüent, per mostrar la consonància entre fe i bellesa.

basilica_sagrada_familia.jpg

 Interior de la Basílica de la Sagrada Família

 

 

 

 

 

 

 

 

Antoni Gaudí  va dissenyar les naus de la Sagrada Família com un bosc, en el que la llum entra per dalt.  Jordi Bonet, arquitecte i Director de les obres del Temple de la Sagrada Família

aacc.jpg

 

 

 

sagrada-familia.jpg

 

 

 

 

 

 

Gaudí deia que l’arquitectura ha de ser viva, i la vida es mostra amb el color i el moviment amb l’ajuda de la geometria, ell produeix aquesta nova arquitectura en formes de doble cobertura generades per línies rectes.

Quan li preguntaven a Gaudí que quan s’acabaria el Temple, Gaudí responia: el meu client no té pressa.

aacc_3.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s