Cicle: L’art a l’edat del silici. Conferència: El públic 2.0: de l’espectador contemplatiu al participant actiu, a càrrec de Roberta Bosco

El dimarts 19 d’octubre de 2010, a les 19.30 h a la sala Verdaguer

Cicle: L’art a l’edat del silici

Conferència: El públic 2.0: de l’espectador contemplatiu al participant actiu, a càrrec de Roberta Bosco, periodista i col·laboradora d’El País.

Aquest cicle, L’art a l’edat del silici, està inclòs en el programa oficial del Festival de Cultura Contemporània Europes, a l’apartat Pensament i Polítiques Culturals, del 21 d’octubre al 14 de novembre de 2010

p1090676.jpg

Toni Rodríguez Yuste i Roberta Bosco. Foto: Nuria Rodríguez Yuste

Roberta Bosco és periodista especialitzada en art contemporani i en cultura digital. Col·labora d’El País, s’encarrega de temes d’art per a CiberP@is, el suplement dedicat a les noves tecnologies des de 1998. Ha escrit assajos per a nombrosos catàlegs d’art contemporani i llibres de new media art.

Els internautes han substituït els viatgers del Gran Tour i la Síndrome de Stendhal han deixat pas a l’addicció a l’ordinador. Perquè el públic del segle XXI ja no es conforma amb la tradicional actitud contemplativa? Perquè els artistes creen obres de col·laboració i interactives, eternament en procés, que no tenen sentit sense la presència activa del públic? L’espectador convertit en usuari ja no es conforma amb mirar, vol participar-hi, col·laborar-hi i interactuar i l’art li ofereix la possibilitat de fer-ho.

p1090673.jpg

Toni Rodríguez Yuste i Roberta Bosco. Foto: Nuria Rodríguez Yuste

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s