Cicle: L’arquitectura contemporània i els nous símbols de la ciutat. Visita comentada a la Torre Agbar i a l’exposició: El mar, la gran font

Dilluns 26 d’abril de 2010, a les 16 h. Torre AGBAR. Av. Diagonal, 211

Visita comentada i exclusiva pels socis de l’Ateneu a La Torre Agbar i a l’exposició El mar, la gran font  

Dins el cicle: L’arquitectura contemporània i els nous símbols de la ciutat us proposem visitar la Torre Agbar

Coordinadora: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès

torre_agbar.jpg

Arquitectes: Jean Nouvel (AJN), Fermín Vázquez (b720 Arquitectos)

Jean Nouvel ha definit la Torre Agbar, una de les edificacions que ha rubricat l’entrada de Barcelona al segle XXI, com un guèiser amb pressió constant. La metàfora és adequada, ja que la seva projecció cap al cel sembla respondre a l’embranzida d’una força tel·lúrica que des de les entranyes de la terra vol projectar-se fins l’infinit. De fet, una de les reconegudes inspiracions de l’arquitecte francès és la muntanya de Montserrat.

La Torre, d’alta tecnologia, es troba situada a la plaça de les Glòries, convertida en un nou centre ciutadà, caracteritzat per la gran varietat de nous i revolucionaris edificis projectats en una àrea que ha protagonitzat l’última gran reforma urbanística de la ciutat.

torre_agbar4.jpg

Interiors plens de llum i de color

Funcionalitat i disseny sense luxes gratuïts, l’interior de la Torre Agbar recrea vivacitat i el colorit de la pell exterior: despatxos envidriats, finestres fixes i abatibles, estores modulars de 12 colors diferents i diversos tipus d’il·luminació. Un espai singular, còmode i ple de llum, equipat amb els darrers avanços tecnològics i amb els avantatges d’un edifici modern, disposa d’ascensors amb una velocitat de 3 m per segon, el mobiliari camufla el formigó, l’espai es diàfan…

torre_agbar2.jpg

Dos cilindres ovals no concèntrics coronats per una cúpula de vidre i acer, 142 m d’alçada, 34 pisos, 25.000 m3 de formigó, 250.000 Kg d’acer, 59.619 lamel·les de vidre, 4.500 finestres i 40 colors diferents.

torre_agbar3.jpg

Un edifici que atrau totes les mirades i que no deixa ningú indiferent

Exposició: El mar, la gran font

torre_agbar1.jpg

La gran paradoxa del nàufrag és morir de set i estar envoltat d’aigua. Aquest mateix drama el viuen els habitants d’extenses zones del planeta que no poden regar les seves terres i els pobles de les quals no tenen aigua per subsistir, malgrat que es troben al costat del mar, la gran reserva universal d’aigua. Aquesta aigua tan propera no és l’aigua font de vida. Al contrari, aquesta aigua enverina les entranyes i deixa erms els camps.

L’ésser humà sempre ha considerat un repte poder utilitzar l’aigua de mar per apaivagar la set i regar els conreus.

Amb una llarga història de més de 140 anys, Agbar presta avui servei a gairebé 30 milions de persones a tot el món. La seva tasca, però, no es limita actualment a la gestió de l’aigua. En consonància amb la seva trajectòria, Agbar mira cap al futur fomentant la innovació tecnològica, la sensibilització, la formació i comunicació sobre l’ús responsable de l’aigua i la preservació del medi ambient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s