Cicle: La imatge de Barcelona a debat. Tertúlia-sopar:La imatge de Barcelona a través de la mirada de l’artista visual, Francesc Torres

Dimarts 26 de maig de 2009, a les 19.30 h, sala Pompeu Fabra

Cicle: La imatge de Barcelona a debat

Tertúlia-sopar: La imatge de Barcelona a través de la mirada de l’artista visual Francesc Torres

Presenta: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès

p10506411.jpg

Rocío San Claudio Santa Cruz, Francesc Torres i Toni Rodríguez Yuste        © Nuria Rodríguez Yuste

Francesc Torres, ha treballat en el camp de l’art conceptual, la fotografia i la instal·lació multimèdia, també en l’espai públic i en les arts escèniques. És un artista pioner de la instal·lació i de la incorporació a les obres multimèdies d’un component de reflexió crítica sobre la situació política i cultural. Ha donat sempre gran importància a la memòria històrica.

Francesc Torres ens parlarà avui sobre La imatge de Barcelona  a través de la seva mirada com artista i des de la perspectiva d’haver viscut i desenvolupat gran part de la seva carrera fora d’Espanya, un factor determinant en el seu discurs. La seva evolució ha estat paral·lela a la de les avantguardes internacionals.

L’artista visual, Francesc Torres, viu a París de 1967 a 1969. Es trasllada als Estats Units l’any 1972 (Chicago). El 1974 s’instal·la a Nova York on té la residència des d’aleshores. Entre 1986 i el 1988 viu a Berlín dins d’un programa d’intercanvi acadèmic. Des de l’octubre de 2001 és a Barcelona per una estada indefinida

Ha exposat al Whitney Museum of American Art (NY), al Museum of Modern Art, MOMA (NY), al Carnegie Institute (Pittsburgh), a Los Angeles al  Museum of Contemporary Art, a la Nationalgalerie (Berlín), al Rudolfinum de Praga, al Museu Estatal Rús (Sant Petersburg), al Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), al Museu Guggenheim (Bilbao), a la Fundació Joan Miró (Barcelona), a l’Institut Valencià d’Art Modern IVAM (València), al Centre d’Art Santa Mònica (Barcelona), al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA  (Barcelona).

Ha realitzat, i està realitzant, treballs permanents en l’espai públic. És comissari d’exposicions i col·labora amb vàries publicacions i diaris. Ha sigut també president de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (2002-2005).

El seu treball és a nombroses col·leccions públiques i institucionals arreu del món.

Vàries exposicions seves han sigut finançades per la Rockefeller Foundation, la Bohen Foundation i l’American Center Foundation de Nova York.

Ha rebut, entre d’altres, el National Endowment for the Arts Individual Artist’s Fellowship en quatres ocasions, el New York Council for the Arts Fellowship en dues ocasions, el Premi Emil Radok en la Universitat de Praga, el Premi de la Fundació Picasso, i la Fullbright Fellowship d’intercanvi acadèmic. És Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya i va tenir la càtedra del King Juan Carlos I of Spain Center de la New York University l’any 2006.

francesc-torres.jpg

Núria Rodríguez Yuste, Francesc Torres i Toni Rodríguez Yuste

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s